Bel ons! +31 30 604 81 17
Voor meer informatie: info@pactechno.nl

Sfeer op kantoor

We kennen allemaal de stoffige kantoorruimtes van de jaren 80, de hokjes van twee bij twee op Wallstreet (van tv) en complete ruimten zonder enige vorm van natuurlijk licht. Tegenwoordig denken we steeds meer na over sfeer op de werkvloer en hoe je dit kan creëren.

Bij Pactechno komen we je kantoor niet verven, maar we hebben wel verstand van kantoorinrichting. Daarom een aantal tips om de sfeer op jouw kantoor te verbeteren:

  1. Breng kleur aan op je kantoor. Er zijn verschillende onderzoeken die informatie verstrekken over kleur op kantoor, maar past het ook bij de cultuur en de uitstraling van je bedrijf? De kleur geel geeft een optimistisch, energiek en verfrissend gevoel. Voor meer efficiëntie en concentratie kies je de kleur groen of blauw. Daarnaast doet hout het tegenwoordig ook weg goed voor een warme sfeer.
  2. Zet hier en daar een plant neer. Een plant zorgt voor sfeer en kan stress verminderen, zorg wel dat je ze regelmatig water geeft.
  3. Kunnen jouw medewerkers bewegen of staan op kantoor? Het is geen hype meer, sta- en fiets bureau horen er gewoon permanent bij in Nederland. Vergeet niet te toetsen bij je medewerkers of zij er ook behoefte aan hebben.
  4. Het is niet overal mogelijk om natuurlijk licht door te laten schemeren. Als dit niet tot de mogelijkheden behoort luidt ons advies om zo snel mogelijk af te stappen van ouderwetse TL verlichting en over te stappen naar hang- en staande lampen. Dit komt veel gezelliger en warmer over dan de felle TL verlichting. Zorg er wel voor dat het licht fel genoeg is om goed te kunnen werken, je wil geen slapende mensen op kantoor…
  5. Tot slot adviseren we om iets persoonlijks neer te zetten of op te hangen wat echt past bij jullie bedrijf of medewerkers. Dit kan variëren van een fotowand, een groepsfoto aan de muur, de laatste trofee van het beachvolleybal toernooi of die ene bank die 20 jaar lang in de woonkamer stond van Kees die net met pensioen is gegaan. Het is een leuk gespreksonderwerp en doet het goed bij de klanten.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bel ons nu