Service & onderhoud

Uw op maat gemaakte service- en onderhoudsovereenkomst

Pactechno is al ruim 30 jaar specialist op het gebied van service en onderhoud van al uw apparatuur. We zijn als enige speler in de markt merk onafhankelijk en zijn in staat om voor iedere klant een op maat gemaakte service en onderhoudsovereenkomst op te stellen voor al uw apparatuur. Zonder twijfel bent u bij ons aan het juiste adres om alles zorgeloos uit te besteden.

Hoe gaan wij te werk? Goed dat u het vraagt. Wij zijn trots dat wij binnen 24 uur na het melden van een storing een professionele servicemonteur bij u in het pand hebben staan om enerzijds een probleem vast te stellen en te analyseren, anderzijds het probleem of storing direct te verhelpen als dit ter plekke mogelijk is. Toch voorkomen wij liever problemen en storingen dan wij ze verhelpen. Onze focus ligt daarom ook sterk op preventief onderhoud, wat wij opnemen in al onze service- en onderhoud overeenkomsten.

Graag stellen wij voor uw bedrijfssituatie een op maat gemaakt pakket samen.

 

Voor informatie of een vrijblijvende offerte over ons Service & Onderhoudspakket kunt u contact opnemen met onze afdeling support.

Wilt u liever iemand via de telefoon spreken? Je kan ons gerust te allen tijden bellen!

NEN 3140 keuring

Pactechno kan u helpen zodat al uw elektrische apparaten voldoen aan de keuring, maar wat is het eigenlijk? We gaan het kort voor u uitleggen.

Het is de verantwoordelijkheid van een werkgever in het kader van de ARBO wet om te zorgen dat elektrische apparaten en gereedschappen veilig te gebruiken zijn. Het is ook de verantwoordelijkheid van de werkgever dat personeel voldoende voorgelicht is om elektrische apparaten en gereedschappen veilig te gebruiken. Iedereen moet op de hoogte zijn van de laatste veiligheidsregels. De ARBO wet heeft alle geldende eisen voor werkgevers in het kader van elektrische veiligheid uitgewerkt in de Norm NEN 3140. Deze norm geeft regels en richtlijnen om kortsluiting of elektrocutie bij gebruik te voorkomen. Als uw bedrijf aan de NEN 3140 normen voldoet, voldoet u automatisch ook aan de ARBO richtlijnen hiervoor.

  • Het is belangrijk te weten dat het geen opvolger is van de NEN 1010. Een NEN 1010 keuring is een eenmalige keuring voor nieuw aangelegde of ingrijpend verbouwde elektrotechnische installaties. Een NEN 3140 is een periodieke keuring van alle installaties die worden gebruikt.
  • Feitelijk is een NEN 3140 keuring niet verplicht. Maar je moet als bedrijf voldoen aan de Arbowet en daarvoor is een NEN 3140 keuring een mogelijkheid om te voldoen aan elektrische veiligheid. Sleutelwoord bij de NEN 3140 is “periodiek”, hoe vaak een keuring moet worden uitgevoerd komt uit een RI&E uit de NEN 3140.

In principe bestaat de NEN 3140 uit drie elementen

  1. Elektrische apparaten moeten veilig te gebruiken zijn
  2. Elektrische gereedschappen idem dito
  3. Medewerkers die de apparaten of gereedschappen gebruiken moeten geïnstrueerd zijn in het kader van veilig gebruik

Voldoet u al aan de NEN 3140 normen of bent u benieuwd hoe wij het volledige proces voor u uit handen kunnen nemen? Schroom niet contact met ons op te nemen.